dissabte, 20 d’octubre del 2012

Organitza la informació

Parlem de CmapTools i Pearltrees

En aquesta nova entrada us parlaré d'algunes eines que us podran ajudar des d'avui a classificar la vostra informació. Us parlaré de bàsicament de CmapTools, un programa molt potent de creació de mapes conceptuals, i del Pearltrees, una aplicació que us permetrà agrupar i organitzar les vostres cerques, usuaris d'interès, etc. 

                                                         Som-hi!

Comencem pel CmapTools, del que us he deixa't un enllaç per tal de que pugueu descarregar-lo. Aquest és un programa que us servirà per la creació de mapes conceptuals de forma senzilla i ordenada. La idea d'aquest programa és anar construint un mapa conceptual en el que podrem afegir  enllaços a webs, a una direcció de correu o informació complementaria. Podeu veure un exemple en el meu mapa, Conceptes GITIC & COED.

Si us interessa l'aplicació podeu consultar el bloc de la Mercè Soler, Els mestres del futur, que també us parla d'aquest programa en l'entrada que us deixo enllaçada. Consulteu amb especial atenció la guia d'ús que hi trobareu, ja que conté la informació bàsica per dominar aquest programa. 



Parlem del Pearltrees ara, una aplicació molt interessant per anar recollint totes aquelles webs, contes de Twitter, aplicacions i qualsevol cosa que pugueu trobar a la xarxa. El que fa Pearltrees és anar construint un "arbre" amb les "perles" que aneu enllaçant-hi. És molt interessant aquesta idea d'arbre ja que us permet agafar les "branques" d'altres arbres i afegir-les al vostre. Quan tingueu l'aplicació enllaçada, doncs, amb un senzill click a una icona com la que veieu a la dreta del text podreu crear una nova branca o afegir l'enllaç com una nova perla.
Us deixo una captura del meu arbre perquè us feu una idea de l'aplicació.

                                    En voleu més?

Per acabar, i a tall de glossari deixeu-me descriure breument dos conceptes que he utilitzat avui. El primer és captura, una concepte que destaco per deixar constància de la eina que utilitzo per fer-lo servir. Les captures, com la que veieu a l'esquerre, són imatges que faig a la meva pròpia pantalla sense tenir que capturar tota la pantalla i retallar-la amb el Paint. És molt més senzill que això, només heu d'utilitzar la eina, "Recortes" que podeu buscar el cercador de Windows. Retalleu la part que us interessi i la guardeu com a imatge. Fàcil, ràpid i útil.

El segon concepte que destaco és la xarxa social Twitter, de la que també hem parlat a classe. Per no allargar més l'escrit us envio el bloc de la Delia Fernandez, que ha fet una entrada on us descriu detalladament aquesta aplicació. Feu-li una visita i podreu descobrir més a fons aquesta aplicació.

Això és tot per avui, fins aviat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada